“Meillä on käynyt monta erilaista kouluttajaa tiimeissä, mutta koska olemme niin erilainen järjestä niin se ei ole vastannut tarpeita. Nyt tuntui, että vuosien jälkeen pääsimme eteenpäin.”

 

“Tällaista keskustelua eri ammattiryhmien välillä tarvittaisiin enemmän”

Vahvistetaan yhteistyötä ja tiimitoimintaa  tutustumalla toimijoiden vahvuuksiin, tutkimalla mikä jo toimii ja miten saamme sitä lisää. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa auttaa tässä tunnistamaan hyvin toimivat käytännöt ja suuntautumaan tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Näin voimaannutetaan työntekijöitä ja päästään nopeammin eteenpäin ottamaan seuraavia konkreettisia askelia.

Valmennukset sopivat hyvin tiimien sisäiseen tai niiden välisen yhteistyön kehittämiseen, palautekulttuurin kehittämiseen, muutostilanteiden läpikäyntiin, luottamuksen vahvistamiseen, uuden tiimin aloitukseen tai työhyvinvoinnin vahvistamiseen. Yhden valmennuskerran kesto aiheesta ja osallistujamäärästä riippuen kahdesta tunnista päivään.

Moni työntekijöistämme ja vertaisista on joskus kokenut ulkopuolisuutta. Nyt he saivat huomiota ja tulivat kuulluiksi. Siellä on joukossa ihmisiä, jotka kenties ensimmäistä kertaa elämässään saivat myönteistä palautetta.Tämä on vaativa työyhteisö, kun on asiantuntijoita, työllistettyjä ja vertaisina toimivia. Tämä valmennus toi heidät yhteen.”