Hyppää sisältöön

Vireä kansalaistoiminta on yhteiskunnallinen rikkaus. Järjestö- ja vapaaehtoistoiminta tuottaa valtavasti hyvää ja on elintärkeää monille ryhmille, jotka muuten jäisivät yhteiskunnassamme vähälle huomiolle. 

Autamme kehittämään järjestöjä ja vapaaehtoistoimintaa. Olemme viime vuosina  mm. kouluttaneet yli tuhat järjestötoimijaa, olleet rakentamassa strategioita, valmistelemassa paikallistoiminnan mallia, parantamassa toimintaryhmien toimintatapoja,  edesauttamassa uudenlaisen järjestöyhteistyön syntymistä, suunnittelemassa  toimintaa ja auttamassa uusien hankkeiden saamisessa ja sekä valmentaneet järjestöjen johtajia, hallituksia ja johtoryhmiä.

Koulutustemme avulla opitaan luomaan motivoivaa vapaaehtoistyötä, johon on turvallista sitoutua ja saadaan lisää vapaaehtoisia toimintaan. Koulutustemme myötä vapaaehtoisjohtajat onnistuvat sekä jaksavat paremmin tehtävässään. Yhdessä vapaaehtoisten kanssa voimme suunnitella tulevaa ja kehittää toimintaa työpajoissa. Räätälöimme koulutuksemme kohderyhmän mukaan. Koulutamme niin vapaaehtoisia, vapaaehtoisjohtajia kuin ammattilaisia. Koulutamme ammattilaisia Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa sekä Omnian erikoisammattitutkinnon koulutusohjelmassa. Vapaaehtoismaailmassa työskentelemme niin ruohonjuuritoimijoiden kuin ammattilaistenkin kanssa. Tuomme uusia menetelmiä kansalaisyhteiskunnan toimijoiden käyttöön.

Kaikilla Osanan valmentajilla on yli kymmenen vuoden kokemus järjestö- ja vapaaehtoistoiminnasta niin aktiivina, koordinaattorina, työntekijänä kuin toiminnanjohtajanakin. Me tunnemme järjestötoiminnan haasteet ja erityispiirteet. Monipuolinen kokemus eri alojen järjestöistä sekä erilaisista vapaaehtoistoiminnan muodoista auttaa meitä ymmärtämään toimintanne erityispiirteet sekä kehittämään toimintaanne kestävästi.

  • Järjestöjen tulevaisuus  – puhe ja kehittämispäivä
  • Vapaaehtoisten rekrytointi, sitouttaminen ja motivointi
  • Aluetoiminnan kehittäminen
  • Järjestötoiminnan kehittäminen
  • Kuinka onnistua yhdistystoiminnan kehittämisessä? – luento ja työpaja yhdistystoimijoille
  • Toiminnan suunnittelu
  • Johtajien, hallitusten ja johtoryhmien valmennus
  • Järjestöyhteistyön kehittäminen
  • Koulutukset ja valmennukset/työpajat
Jaa somessa: