Hyppää sisältöön

Instructions for Zoom in English

Instruktioner för Zoom på svenska

Zoom toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Suosituksena on, että käytät tietokonetta. Tämä mahdollistaa harjoituksiin osallistumisen täysipainoisesti, kun voit  kirjoittaa paremmin sekä nähdä selkeimmin esityksissä ja harjoituksissa käytettävät dokumentit. 

Ohjeet videolla

Yhteyden testaaminen ennakolta

Mikäli Zoom ei ole entuudestaan tuttu, niin voit testata ennakolta Zoom-ohjelman ja omien ääni- ja videoasetusten toimivuuden osoitteesta https://zoom.us/test

Tietokoneella

1) Suosituksena: Tilaisuuden linkkiä napsauttamalla ohjaudut sivulle, jossa ehdotetaan pienen apuohjelman lataamista. Lataa Zoomin ohjelman koneellesi valitsemalla “Download & run Zoom”. Asenna ohjelma ja klikkaa kutsulinkkiä tarvittaessa uudelleen. Nopeaa ja helppoa. Vie noin 2 minuuttia.

2) Vaihtoehtoisesti voit liittyä selaimen kautta valitsemalla “Join from your browser”. Selaimista Chrome tai Firefox toimivat parhaiten. Käyttökokemus selaimen kautta ei ole yhtä hyvä kuin ohjelman asentamalla.

Äänet toimimaan

Kun käytät tietokoneella Zoomia, niin liittyessäsi Zoom-tilaan valitse Audio kanavaksi “Join computer audio”.

Mobiililaitteella

Linkkiä klikkaamalla tulee pyyntö hakea Zoom-sovellus sovelluskaupastasi. Asenna sovellus. Mikäli et pääse suoraan liittymään, niin klikkaa linkkiä uudestaan. Nyt tilaisuuden pitäisi avautua Zoom-sovelluksessa.

Mobiliilaitteen asetuksista salli sovelluksen käyttää mikrofonia ja kameraa.

Kun liityt linkin kautta, niin muista painaa “Join audio”, jolloin saat ääniyhteyden toimimaan.

Videokuva ja ääni käyttöön

Parhaan vuorovaikutuksen saamme, kun käytämme videokuvaa ja ääntä. Laitetaan siis videokuva päälle kun keskustellaan. Mikäli sinulla ei ole kameraa käytössä, niin äänelläkin pärjää. Kuvayhteys kuitenkin mahdollistaa parhaan läsnäolon ja osallistumisen – kuvayhteys auttaa kaikkia.

Kuva Zoom-osallistujanäkymästä.

Teknisiä ongelmia?

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä tilaisuuden vastuutahoon organisaatiossasi.

Jos tunnet itsesi epävarmaksi asentamisen kanssa, soita mieluummin päivä etukäteen kuin viimeisellä minuutilla.

Hyvät yhteydet tekevät osallistumisesta kivaa

Suosittelemme käyttämään kuulokkeita tai kuulokemikrofonia. Näin muut kuulevat parhaiten sinut ja sinä kuulet vaivattomasti muiden puheen.

Toimiva verkkoyhteys on oleellinen osa onnistunutta osallistumista. Liitä tietokoneesi verkkopiuhaan jos mahdollista, tai asetu paikkaan, jossa Wifi-modeemi on lähellä tai mobiiliverkko toimii hyvin.

Nähdään tilaisuudessa!

Jaa somessa: