Hyppää sisältöön

Zoom fungerar både på datorer och mobila enheter.

På datorn

Det är att rekommendera att du använder datorn. Där kan du delta för fullt i alla övningar eftersom du kan skriva och se de dokument som används i presentationer och övningar.

1) Du kan ansluta via webbläsaren genom att välja ”Join from your browser”. Webbläsarna Chrome och Firefox fungerar bäst.
2) Du kan ladda ned Zoom på din dator genom att välja ”Download & run Zoom”. Installera programmet och klicka på inbjudningslänken igen om det behövs. Snabbt och enkelt! Det tar cirka 2 minuter.

När du använder Zoom på datorn, välj ”Join computer audio” när du ansluter till ett Zoom-rum.

På mobilen

När du klickar på länken blir du ombedd att ladda ned Zoom i din appbutik. Installera appen. Om du inte kan ansluta dig direkt, klicka på länken igen. Nu borde mötet öppnas i Zoom.

Tillåt appen att använda mikrofon och kamera under mobilens inställningar.

När du ansluter via länken, kom ihåg att klicka på ”Join audio” för att ljudet ska fungera.

Testa förbindelsen i förväg

Om du inte har använt Zoom förut kan du gå in på https://zoom.us/test och testa i förväg att programmet och dina egna inställningar fungerar.

Kommunikationen blir bäst när vi alla använder video och ljud. Ha därför helst på videon. Saknar du tillgång till en kamera går det bra med ljud, men närvaron och deltagandet blir bäst med bild. Att kunna se de andra deltagarna underlättar för alla.

Du kommer till evenemanget via väntrummet. Inget lösenord behövs. Till en början är ljudet på din mikrofon avstängt.

Jaa somessa: