Hyppää sisältöön

Olen osallisuusasiantuntija ja fasilitaattori. Suunnittelen ja toteutan lämpimiä, vuorovaikutteisia ja tehokkaita etätilaisuuksia sekä työpajoja. Valitsen käytettävät menetelmät aina kohderyhmän mukaan, jolloin tilaisuudet pysyvät sujuvina ja saavutettavina.  

Innostus ja aito mielenkiinto osallisuuden kehittämiseen näkyvät työssäni. Inspiroidun uusista menetelmistä ja sovelluksista sekä tutkin, mikä kaikki on mahdollista paikallaolevien ihmisten kanssa. Olen ohjannut niin kehollisia harjoituksia etänä kuin suuria legotyöpajoja.  

Olen toiminut vapaaehtoistoiminnan parissa viimeiset kymmenen vuotta vapaaehtoisena, koordinaattorina, kouluttajana ja kehittäjänä. Hyvä ilmapiiri, osallisuus järjestön toimintaan ja itseohjautuvuuden tukeminen ovat avaimet innostavaan ja kukoistavaan vapaaehtoistoimintaan. Nämä kaikki ovat mahdollisia myös vapaaehtoisuuden etäjohtamisen ajassa.

Olen erityisen kiinnostunut psykologisesta turvasta dialogisen tilan mahdollistajana. Psykologinen turvallisuus yksilötasolla tekee mahdolliseksi aidon läsnäolon ja kohtaamisen. Ryhmässä se mahdollistaa dialogisen keskustelun ja rehellisen reflektion. Tätä olen opiskellut myös psykologi Henriikka Maikun SEAL – vaativien vuorovaikutustaitojen täydennyskoulutuksessa, jossa opettajina toimivat hevoset, jotka vastaavat peilin tavoin ihmisen tunnetiloihin. Voi kun me ihmiset kohtaisimme toisemme sellaisella herkkyydellä!

Haluan käyttää fasilitoinnissa luovuutta, jotta käyttäisimme aivojamme tehokkaammin. Kokemukseni mukaan legot ovat täydellisiä isojen, vaikeasti sanoitettavien asioiden, kuten strategian tai tiimin yhteistyön tarkasteluun. Niiden avulla voidaan myös tehostaa kuuntelua ja havainnoida paremmin asioiden välisiä suhteita ja riippuvuuksia. Olenkin sertifioitu Lego Serious Play -fasilitaattori. Lisäksi hallitsen graafisen fasilitoinnin ja visuaalisen kuvaston hyödyntämisen fasilitoinnin tukena. Visuaalisuus tekee valkotauluista elävämpiä ja jäsentää ajattelua. 

Olen mukana myös Art of Hosting- verkostossa kouluttajana. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK) ja filosofian maisteri, pääaineena biologia.

Harrastan ratsastusta ja jousiammuntaa. Parhaita ovat ne päivät, kun teen näitä molempia yhtä aikaa. 

Jaa somessa: