Hyppää sisältöön

Olen osallisuusasiantuntija ja fasilitaattori. Kouluttaja ja kehittäjä, jolla on palvelumuotoilullinen pelisilmä, luovuutta ja innovatiivisuutta. 

Vahvuutenani on taito hahmottaa ketterästi isoja kokonaisuuksia sekä yksityiskohtien merkityksiä niissä. Minua kiinnostaa se, miten ongelmia voidaan ratkoa kestävällä tavalla. Ratkaisujen löytämisessä osallistavat prosessit ovat paikallaan. 

Luovuus on minulle tärkeää. Luovuus tarkoittaa minulle toisin ajattelemisen taitoa, asioiden yhdistelemistä ennakkoluulottomilla tavoilla sekä taitoa tarkastella asioita eri perspektiiveistä, myös kyseenalaistaen. Tässä ajassa tarvitaan enemmän luovaa ajattelua monimutkaisten ongelmien ratkomiseen ja mielelläni autan asiakkaitani löytämään keinoja siihen. Työkalupakissani on myös erilaisia luovia menetelmiä, tulevaisuusorientoituneita menetelmiä sekä dialogisuutta, joita sovellan tilaisuuden tullen. 

Yhdenvertaisuuden edistäminen on keskeisessä roolissa töissäni. Minua kiinnostaa osallistumisen esteiden tunnistaminen ja purkaminen sekä turvallisempien tilojen luominen. Keiden ääni kuuluu? Ketkä pääsee mukaan? Kuinka luodaan toimintakulttuuria, jossa jokainen mahtuu olemaan oma itsensä? Sparraan ja koulutan mm. turvallisemman tilan periaatteisiin ja häirintäyhdyshenkilötoimintaan liittyen. Kirjoitan aiheeseen liittyen myös esikoistietokirjaani turvallisemman tilan periaatteista (yhdessä yhdenvertaisuusasiantuntija Javiera Marchant Aedon kanssa). 

Rakastan uuden oppimista ja siksipä opiskelen töiden ohella jatkuvasti lisää. Parhaillaan olen mukana Oikeusministeriön järjestämässä Edistä yhdenvertaisuutta suunnittelulla!- koulutuksessa. Pohjakoulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, mutta olen opiskellut myös aikuiskouluttajan pedagogiset opinnot, luovia menetelmiä, palvelumuotoilua sekä  ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi

Katson maailmaa ADHD:n värittämästä näkökulmasta ja toimin myös neuromonimuotoisuuden edistämiseksi monin eri tavoin. Ruuhkavuosiarkea elän kahdella kielellä – suomeksi ja ranskaksi. Rakkain paikka minulle on saarimökkimme, jonka rauhassa kypsyy myös parhaat ideat. Kun veneilykausi on ohi, rauhaa ja inspiraatiota saan mm. avantouinnista. 

Jaa somessa: