Hyppää sisältöön

Olen kysymysten kysyjä ja tulevaisuuden tukija, jota kiinnostaa prosessien, organisaatioiden ja johtamisen kehittäminen. Olen innostunut dialogisuuden mahdollisuuksista ja merkityksellisistä keskusteluista sekä niiden fasilitoinnista. Dialogisuus avaa uusia näkymiä ja tuo uutta ymmärrystä kaiken uuden kehittämisen perusasenteena.

Prosessien suunnittelu ja kannattelu ovat vahvuuksiani erityisesti kokonaisuuksien hahmottamisen näkökulmasta. Kehkeytyminen mahdollistuu, kun vahvistetaan läsnäoloa ja osallisuutta sekä toimitaan oikea-aikaisesti ja sopivia menetelmiä käyttäen prosessin eri vaiheissa.

Teesini on, että aina voi oppia uutta, eikä virheitäkään tarvitse varoa. Toiseksi muistutan itselleni ja muille, että paikalla ovat juuri nyt oikeat ihmiset. Yhteiskehittämisen pohjana on aina luottamus ja sen rakentaminen. Koen tehtäväkseni edistää kunnioittavaa keskustelua, joka mahdollistaa erilaisten näkökulmien rikastuttavan läsnäolon ja tuo mukaan sitä kautta uutta luovaa jännitettä. Tämän mylläyksen keskellä koen olevani parhaimmillani fasilitoijana, joka muistaa myös avata ja sulkea prosessit.

Olen yhteiskuntatieteiden maisteri, työnohjaaja (STOry), työyhteisövalmentaja, ammatillinen opettaja ja restoratiivinen sovittelija. Työkokemukseni on kertynyt pitkälti julkisella puolella viranhaltijana sekä kirkon että kunnan palveluksessa. Olen ollut aiemmin mukana myös kuntapäättäjänä kaupunginvaltuustossa, kaupunginhallituksessa ja lautakuntatyössä. Sielultani ja toimintatavoiltani olen kuitenkin enemmän deliberatiivisen demokratian toimija ja olen ollut yhdistysaktiivi sekä arjessa vaikuttaja koko aikuisikäni.

Olen kotoisin Itä-Suomesta rajan pinnasta Kiteeltä. Arvostan maalaisjuuriani ja niitä siipiä, jotka siellä sain. Olen asunut viime vuosikymmenet Hämeenlinnassa, mikä on mahdollistanut sopivan hämäläistymisen. Harrastan vapaa-ajallani lastenlasten kanssa touhuilua sekä pelaan kesäisin golfia lähes päivittäin. Jooga on tuore, mutta rakas uusi lisäväri elämässäni.

Julkaisu:
Airi Raitaranta, Hanne von Weissenberg: Alussa on kysymys — Kohti käänteentekeviä keskusteluja, Kirjapaja 2023 | 189 s

Jaa somessa: