Voiko etäkokoustamiseen rakastua? Miten Teams-kokouksesta tehdään innostava ja tuloksekas? Tule mukaan koulutukseemme, jonka avulla suunnittelet parempia etäkokouksia, teet onnistuneita päätöksiä ja saat enemmän aikaan! Koulutuksessa et vain kuuntele, vaan harjoittelet ohjaamaan keskustelua itse!

Keskiviikkona 3.6.2. Klo 9-11

Etäkokoustaminen on tullut rytinällä käytännöksi myös niille työpaikoille ja yhteisöihin, joissa aiemmin on kokoustettu ja tavattu perinteisesti kasvotusten. Teams, Zoom tai Google Meet ovat tulleet tutuksi takuulla melkein jokaiselle suomalaiselle.

Kokemustemme mukaan etäkokouksissa toistuvat samat haasteet: tekniikka tökkii ja ihmiset istuvat hiljaa ruutujensa takana, joku pitää monologia, rönsyillään yli aiheesta ja keskittyminen herpaantuu. Lopuksi kukaan oikein tiedä, menikö tieto edes perille kokouksen osallistujille ja mitä oikeastaan päätettiin. Kuulostaako tutulta? 

Tämän koulutuksen jälkeen

 • Sinulla on kokemusta keskustelun ohjaamisesta etänä
 • Osaat aktivoida ihmiset osallistumaan keskusteluun
 • Varmistat sitoutumisen yhteisiin päätöksiin
 • Saat toimintaa ja tuloksia aikaan

Koulutuksessa kerromme parhaat käytännöt ja työkalut tiedon välittämiseen ja jakamiseen. Opit millaisilla menetelmillä voit aktivoida kokouksen osallistujat keskustelemaan ja kommentoimaan. Yhteinen ymmärrys auttaa ihmisiä sitoutumaan päätöksiin ja tavoitteiden saavuttaminen helpottuu.

Koulutuksen sisältö ja teemat:

 • Tekniikka; Opeillamme varmistat, että osallistujat saavat tekniikan toimimaan ja osaavat käyttää sitä luontevasti. Opit prosessin, jolla ylitetään tekniikan pelko ja epävarmuus.
 • Nopean tilannekatsauksen tekeminen; Kerromme, miten teet tiimin tilannekatsauksen vartissa siten, että jokainen tiimin jäsen esittelee omat tehtävänsä sekä missä tarvitsee apua.
 • Kokouksen agendan luominen; Kerromme miten luot kokouksen agendan yhdessä niin että kaikki pääsevät vaikuttamaan.
 • Osallistuminen; Jaamme parhaat menetelmät keskustelun ohjaamiseen. Näillä varmistut siitä että ihmiset kuuntelevat, pääsevät jakamaan mielipiteensä ja osallistuvat keskusteluun aktiivisesti eivätkä puuhaa muuta. 
 • Tehokkaammat puheenvuorot; Opit ohjaamaan puhetta niin, että puheenvuorot pysyvät aiheessa. Kerromme myös, miten keskeyttää kohteliaasti pitkät monologit
 • Tuloksellisuus; näin varmistat että kaikki tulevat kuulluiksi, ymmärtävät yhteisen päätöksen ja ovat sitoutuneet siihen.
 • Harjoittelemme koulutuksen aikana myös pienryhmissä!

Kokouksen vetäjänä sinulla on mahdollisuus kehittää käytäntöjä entistä paremmiksi ja me Osanassa haluamme auttaa sinua! Siksi tarjoamme tämän koulutuksen, jossa pääset harjoittelemaan parempia kokoustekniikoita käytännössä. Koulutuksen käytyäsi voit siirtää oppimasi heti oman organisaatiosi käyttöön.

Karanteeniaika päättyy joskus, mutta etätyöskentely on tullut jäädäkseen. Miksi et siis tekisi etäpalavereista parempia ja tuloksellisempia? (Sitäpaitsi, näitä hyviä kokouskäytäntöjä voit hyödyntää myös silloin, kun osallistujat ovat samassa tilassa.)

Koulutus sopii kaikille, jotka vetävät kokouksia verkossa, ja opittua voi soveltaa eri etäkokousalustoilla. Kouluttajina toimivat Osanan valmentajat, joilla on monipuolinen kokemus eri etätyösovelluksista ja osallistavien menetelmien käytöstä päätöksenteon tukena.

Tule mukaamme luomaan parempaa kokouskulttuuria!

Ilmoittaudu koulutukseen tästä.